Πληροφορίες

Βασιλική Καριακλή
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Φωτογραφία της διαιτολόγου

Η Βασιλική Καριακλή σπούδασε στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Έχει αποκτήσει 2 μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή, με κατεύθυνση στη Κλινική Διατροφή και μετέπειτα στη Διατροφή και Άσκηση.

Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης στο Τμήμα Διατροφής του Τζάνειου Νοσοκομείου, έχει παρακολουθήσει ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη με συμβατική ή εντατικοποιημένη ινσουλινοθεραπεία, ενώ παράλληλα στο Ιατρείο Παχυσαρκίας έχει αναλάβει ασθενείς που έπασχαν από παχυσαρκία και συναφή νοσήματα. Στα πλαίσια εθελοντικής πρακτικής έχει εργαστεί στο Τμήμα Διατροφής του Αρεταίειου Νοσοκομείο, αναλαμβάνοντας τη διαμόρφωση ειδικών θεραπευτικών σχημάτων διατροφής των ασθενών του νοσοκομείου που έχρηζαν ειδικής διατροφικής αγωγής. Ειδικότερα σε ασθενείς με παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, διαβήτη κύησης, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, ογκολογικούς ασθενείς κα.

Η ερευνητική της εμπειρία, στα πλαίσια των μεταπτυχιακών σπουδών, περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε επιστημονικές μελέτες με βασικό αντικείμενο τις αλληλεπιδράσεις διατροφής και γονιδίων σε κλινικές καταστάσεις καθώς και αλληλεπιδράσεις της φυσικής δραστηριότητας και της διατροφής στα διάφορα στάδια της ζωής.

Από την απόκτηση του πτυχίου της το 2008, ανεξάρτητα από την ερευνητική και κλινική της εμπειρία, αναλαμβάνει ιδιωτικά τη διατροφική εκπαίδευση ατόμων σε όλα τα στάδια της ζωής, είτε σε φυσιολογικές είτε σε κλινικές καταστάσεις. Έπειτα από πολυετή εμπειρία, ξεκίνησε να διατηρεί το ιδιωτικό διαιτολογικό της γραφείο στην περιοχή της Ηλιούπολης στην Αττική.

Βιογραφικό
 • 2008

  Πτυχίο Διατροφής και Διαιτολογίας από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.
 • 2010

  Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή με κατεύθυνση στη Κλινική Διατροφή.
 • 2014

  Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο στην Ηλιούπολη Αττικής.
 • 2020

  Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή με κατεύθυνση στη Διατροφή και Άσκηση.
 • 2010 - 2020

  Eρευνητική εμπειρία με βασικό αντικείμενο τις αλληλεπιδράσεις διατροφής και γονιδίων σε κλινικές καταστάσεις καθώς και αλληλεπιδράσεις της φυσικής δραστηριότητας και της διατροφής στα διάφορα στάδια της ζωής.
 • 2008 μέχρι και σήμερα

  Συνεδρίες διατροφικής εκπαίδευσης σε φυσιολογικές και κλινικές καταστάσεις, σε συνδυασμό με εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής. Εξειδίκευση στη διατροφική εκπαίδευση ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη σε όλα τα επίπεδα φυσικής δραστηριότης.
 • λογότυπο γραφικό της διαιτολόγου
 • Βασιλική Καριακλή
 • 210 9702422
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
© 2021 kariakli.gr. All rights reserved.
Κατασκευή Ιστοσελίδας - Φιλοξενία Ιστοσελίδας DAZZLINK